Behandelingen

Baan Thai Style


Traditional Thai Massage

In onze webshop kan u steeds cadeaubons aankopen voor Scherpenheuvel,

Leuven en Gent.

Keep it safe en hopelijk tot binnenkort!

BEHANDELINGEN

KINDERMASSAGE (3-14j)

Kindermassage vermindert problemen als rusteloosheid, concentratieproblemen, teruggetrokkenheid, buikpijn en hoofdpijn.


Kindermassage maakt kinderen eveneens bewust van hun eigen lichaam. Dit geeft zelfvertrouwen waardoor ze zich bij zichzelf en bij anderen meer op hun gemak en beter gehecht voelen .


Je kind is meer in balans en zal makkelijker met spanning kunnen omgaan. Door de aanmaak van het knuffelhormoon oxytocine tijdens de massage voelt je kind zich na afloop heerlijk ontspannen.

ZWANGERSCHAPSMASSAGE

Zwangerschapsmassage helpt je fitter te voelen.

Ze werkt ontspannend, versoepelt de spieren en stimuleert de bloedcirculatie, ook van de baby.


Het verlicht hoofdpijn en misselijkheid en vermindert bekken- rug-, nek- en schouderklachten, kuitkramp, vocht vasthouden en slecht slapen.


Na het 1e trimester kun je niet meer op je buik liggen, daarom lig je tijdens massage meestal op je zij en/of op je rug. Je wordt ondersteund met een kussen, zodat je comfortabel ligt.

THAISE VOET- EN BEENMASSAGE

Thaise voetmassage is een alternatieve geneeswijze die het natuurlijk genezingsproces en de energiedoorstroming van het lichaam zou activeren.


Bij Thaise voetmassage worden de drukpunten op de voetzool ook met een massagestokje gestimuleerd. Het verbetert de doorbloeding, activeert de organen en stimuleert de zenuwbanen.


De Thaise voetmassage wordt opgebouwd met wrijfbewegingen over de gehele voet om de voet op te warmen, daarna volgen lichte knedingen en acupressuur. Door acupressuur met een massagestokje uit te oefenen op bepaalde punten van de voetzool worden de organen gestimuleerd.


Sommige mensen voelen tintelingen en prikkels. In sommige gevallen kan een (lichte) pijnprikkel voelbaar zijn dit zou wijzen op een blokkade van de energiestroom. Door deze punten zacht aan te drukken en te masseren zou een blokkade kunnen worden verminderd of opgeheven.


Voetmassage wordt verondersteld het lichaam tot rust te brengen en de delen die door stress uit balans zijn geraakt van voldoende bloed en energie te voorzien. Ook de benen worden mee gemasseerd.

HOOFD-, NEK-, RUG- EN SCHOUDERMASSAGE

Hoofd-, nek-, rug- en schoudermassage is hetzelfde als de traditionele Thaise massage echter toegespitst op het hoofd, de rug, nek en schouders.


De hoofd-, rug-, nek- en schoudermassage zorgt voor ontspanning van deze spieren. Ook hoofdpijnklachten die vaak het gevolg zijn van aanspanning van de spieren in de schouders en nek, kunnen met deze massage verholpen worden.


Door middel van deze massage wordt de doorbloeding van de spieren geactiveerd.


Bij deze massage kan ook gebruik gemaakt worden van olie.

THAISE OLIEMASSAGE

(RELAX OF DEEP TISSUE)

Thaise oliemassage werkt preventief voor een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid, door het ontspannen van uw spieren en de afvoer van afvalstoffen uit uw lichaam.


Bij deze massage wordt gebruik gemaakt van olie en wordt gewerkt met strijken, kneden, kloppingen, schuddingen en frictioneren. Met deze technieken worden de spieren verwarmd en kunnen ‘knopen’ opgespoord en behandeld worden. Hiermee wordt de doorbloeding gestimuleerd en een complete ontspanning bereikt.


De oliemassage stimuleert de bloedsomloop en wordt als ontspannend en verfrissend ervaren. Helpt tegen vermoeidheid en stress, helpt het verwijderen van afvalstoffen en zorgt voor een goede conditie, zowel lichamelijk als geestelijk.


Verkiest u een zeer zachte en ontspannende behandeling, dan is de relax oliemassage aanbevolen. Mag het toch wat steviger dan raden we de deep tissue oliemassage aan.


Indien gewenst krijgt u bij deze massage ook een korte thaise kruidenstempelbehandeling.


Er wordt gevraagd om ten allen tijde uw slip aan te houden aub.

THAISE TRADITIONELE MASSAGE

Thaise massage is een onderdeel van de Thaise medische en spirituele traditie.


Het lichaam van de gemasseerde wordt tijdens een massage in diverse yoga-posities gebracht. Men wordt bewerkt met knieën en ellebogen en soms zelfs met het volledige gewicht van de masseur of masseuse.


De spieren worden gekneed tot het laatste restje spanning verdwenen is. Beginnend bij de voeten en voortschrijdend tot het hoofd, zal uw lichaam worden bewogen, losgemaakt en uitgerekt.


Tijdens de Thaise massage wordt loszittende kleding gedragen die wij voor u voorzien.


Thaise massage voorkomt en verhelpt zowel lichamelijke als psychische klachten en stimuleert de bloedsomloop en het lymfesysteem waardoor men weer energie krijgt.


Chronische vermoeidheid, rug- en nekklachten, hoofdpijn, stijve spieren en gewrichten en een slechte doorbloeding kunnen door Thaise massage worden verholpen. Het zorgt voor versoepeling van de weefsels en verbetert de bloedcirculatie. Het bestrijdt stress en vermindert depressieve gevoelens.

HOT STONE MASSAGE

Hot Stone massage is een weldaad voor lichaam en geest. De warmte van de stenen dringt diep door in de spieren en zorgt voor een diepe relaxatie terwijl de druk van de stenen zorgt voor een “stretching effect” op de spieren.

Voor de Hot Stone massage gebruikt men afgeronde basaltstenen (vulkanische stenen). Tijdens de massage hebben deze stenen een temperatuur van 45 graden. Na de legging van de stenen op het lichaam word je gemasseerd met de warme stenen en olie.


De massage is in het bijzonder geschikt voor mensen met spier-, gewrichts-, en zenuwpijnen, hoofdpijn, rug- en nekpijn, slechte doorbloeding, stress en vermoeidheid.


Een Hot Stone massage heeft een zalig ontspannend effect. De mix van warmte en aroma's vergroot het gevoel van welzijn. In tegenstelling tot wat sommige mensen denken is het een krachtige en diepe massage.

KRUIDENSTEMPELMASSAGE

Kruidenstempelmassage wordt uitgevoerd met warme bundeltjes gevuld met kruiden die een reinigende, activerende of ontspannende eigenschap bezitten.


Tijdens deze behandeling worden de kruidenstempels gestoomd. Er wordt ook een scrub uitgevoerd op het hele lichaam. Hierdoor wordt een aangename geur verspreid die het wellness-effect verhoogt. De aroma’s van de kruiden werken ook helend en ontspannend, onze longen en neusslijmvliezen zijn erg gevoelig voor de geuren en etherische invloeden van de kruiden.


Behalve ontgiftend is kruidenstempelmassage ook zeer onstpannend. De warmte van de stempels en de geuren die de kruiden verspreiden zorgen voor dit dubbel effect.

PAKKETTEN

Onze pakketten zijn combinaties van 2 of 3 verschillende massages met een totale duur van 2 tot 3 uur.


Pakket 1 is een combinatie van de Voet- en beenmassage met de Zwangerschapsmassage. (120 min)


Pakket 2 is een combinatie van de Voet- en beenmassage met de Thaise oliemassage. (120 min)


Pakket 3 is een combinatie van de Voet- en beenmassage met de Thaise traditionele massage. (120 min)


Pakket 4 is een combinatie van de Voet- en beenmassage met de Hot Stone massage. (120 min)


Pakket 5 is een combinatie van de Voet- en beenmassage met de Kruidenstempelmassage. (120 min)


BTS experience is een vrije combinatie van max. 3 verschillende massages naar keuze. (180 min)